Voordelen van Yoga

Voordelen van Yoga

Nooit meer ziek zijn, in vorm geraken, stress verminderen, een moment voor jezelf, afrekenen met rug- of nekklachten, uit nieuwsgierigheid, jezelf beter leren kennen, je ademhaling verbeteren, het is weer eens wat nieuws, uit mijn hoofd, in het nu… Welke reden je ook hebt om met yoga te beginnen, elke reden is de juiste, want yoga verrijkt je leven in alle opzichten.

Yoga maakt lichaam en geest soepel. Yoga verbindt je lijf, je geest en je ziel en dat is heilzaam. De voordelen van yoga zijn zo talrijk dat het te ver gaat ze hier allemaal te noemen, daarom een selectie:


Voordelen voor je lijf:


Het grootste voordeel is wellicht dat je minder snel ziek wordt. Hoe dat komt? Yoga maakt je sterk en krachtig, je voelt je fitter, het verbetert je houding, het maakt lenig en flexibel, het hervormt je lichaam, je krijgt er langere en slankere spieren van, het versoepelt de gewrichten, het versnelt de stofwisseling, het zuivert de organen, je valt ervan af, het zorgt voor balans, het herstelt blessures en chronische pijn.


Voordelen voor psyche en ziel:


Yoga geeft mentale kracht en balans en dat stemt gelukkig. Yoga gaat stress tegen, de geest komt erdoor tot rust en je rekent af met de file aan gedachten. Yoga maakt ook stiller, het brengt je in contact met je diepste Zelf en je gaat er bewuster en met meer passie door leven. Tot slot geeft yoga je energie, je kunt jezelf beter concentreren en het scherpt de geest.