Beginnen met Yoga

Beginnen met Yoga

Ik ben niet lenig, is yoga wel iets voor mij?


Moet je een piano kunnen bespelen om pianolessen te nemen? Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, yoga maakt lenig! Als je vrij stijf bent, ben je zelfs de ideale kandidaat om met yoga te beginnen. Wie geregeld aan yoga doet, wordt snel lenig. Jij gaat yoga zeker leuk vinden, want je maakt snelle vorderingen en dat schenkt plezier en voldoening.


Het is de eerste keer dat ik yoga beoefen, met welke les moet ik beginnen?


Vrijwel alle lessen bij AntwerpYoga zijn dynamische vormen van yoga. Binnen de dynamiek bestaan echter grote verschillen. Zo zijn Easy Yoga en Yin Yoga Stretch een stuk rustiger dan Ashtanga Yoga en Vinyasa Yoga. Bij AntwerpYoga kun je uiteenlopende yogastijlen beoefenen en die zullen niet allemaal bij jou passen. Gun jezelf daarom de tijd om uit te zoeken welke yogastijl goed bij je past. Omdat alleen de ervaring dat kan leren, werken we met beurtenkaarten. Daarmee zit je niet aan een bepaalde yogales of yogaleraar vast en zo kun je je lijf en leden zelf laten beslissen welke les de jouwe is. De ervaring zal het leren, maar je moet wel ergens beginnen. Zo pak je dat het beste aan:

Stap 1: kies een yogavorm
Kijk bij Yoga Stijlen op deze website. Daar staat per les uitgelegd wat het is en wat je kunt verwachten. Kies de vorm die jou het meeste aanspreekt, kom naar AntwerpYoga en spring in het diepe. Maar stap wel in op het juiste niveau.

Stap 2: bepaal jouw niveau
Wij bieden lessen aan voor beginners en voor gevorderden. En voor alle leeftijden. Bij het lesrooster vermelden we achter elke les het niveau. Het liefst – tenzij je erg lenig bent, fysiek sterk of beschikt over een goede conditie – kies je als beginner voor Level I. Staat dit niveau niet geprogrammeerd op het tijdstip dat je van plan was te komen? Kies dan voor All levels, tijdens deze lessen wordt rekening gehouden met alle niveaus. Hier lees je waar alle levels voor staan. Uitleg levels


Hoe vaak en hoe lang moet ik aan yoga doen?


Tja, wat is wijsheid? Laat je dat aan ons, dan rol je elke dag je matje uit en bombardeer je yoga tot levensstijl. Maar wat wil je? En wat verwacht je precies? Wat en hoeveel je uit yoga haalt is aan jou! Over het algemeen geldt: hoe vaker je het doet, hoe groter het effect. Wij, de leraren van AntwerpYoga, oefenen elke dag. Yoga brengt levenslust en het verrijkt ons leven zo dat we echt niet meer zonder willen.

Richtlijn
Voor het maximale effect en blijvende verandering raden we je aan om ten minste twee tot drie keer per week één tot anderhalf uur yoga te beoefenen. Ga je dat niet redden, maak je geen zorgen. Laat je niet beperken door tijd en stel jezelf al helemaal geen irreële doelen. Telkens als je yoga beoefent, draagt dat bij aan de kwaliteit van je leven. Het is het beste om het zo vaak mogelijk te doen, maar nog belangrijker is dat je aan yoga doet. Ook al is dat maar twintig minuten per keer.

De weg naar een leven vol yoga
Yoga is gezond. Voor je lijf, je geest en je ziel. De voordelen van yoga zijn enorm , maar kort gesteld voel je je fitter, heb je meer energie en sta je meer relaxed in het leven. Hoe verbazingwekkend veel effect yoga heeft, merk je vooral als je het vaak doet. Wist je trouwens dat de weg naar een yogarijk leven een vrij natuurlijke is? Hoe vaker je het doet, hoe meer effect en daarmee plezier en voldoening. De positieve effecten stapelen zich op en na verloop van tijd wil je niet meer zonder. Zodra het even kan rol je met veel plezier je matje uit.