Grensverleggend, diep, langzaam, ontspannend, helend

Yin Yoga

Vind je het prettig om wat langer in een houding te blijven? En voel je je beter bij de wetenschap dat je een houding kunt aanpassen zodra deze te zwaar wordt? Als je in beide gevallen ja zegt, dan is Yin Yoga jouw stijl. Heerlijk rustig én verfrissend.

Alleen als je volledig ervaart dat je lichaam is zoals het is, kom je bij yoga verder. En daartoe geeft Yin Yoga je alle tijd. In een Yin yogales stretch je je lichaam en kom je tot rust. De oefeningen zijn zacht en ontspannend en je blijft lang in eenzelfde houding zodat je goed kunt observeren wat er met je lichaam gebeurt. Bij Yin Yoga gebruik je elke houding om je lijf beter te voelen. Zo leer je je grenzen accepteren en dan ineens … lukt de oefening wel.
Muziek, beweging, tijd, tempo: alles bij Yin Yoga verloopt langzaam en rustig. Je neemt er de tijd voor je lichaam en soms wordt de les afgestemd op één enkele meridiaan of één orgaan. Yin yogahoudingen versterken of herstellen de gewrichten en het bindweefsel en dat maakt de yogavorm geschikt bij blessures. Daarbij stimuleert het de meridianen en de functies van de organen. Vanwege het langzame tempo kent de les een sterk meditatief aspect.

Hoe ziet de les eruit?

De Yin yogales van AntwerpYoga heet: Yin Yoga Stretch. De les bestaat uit een afwisseling van langer vastgehouden yin-houdingen en korte yang-posities. Alle houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd; je gebruikt blokken, bolsters en riemen om de oefeningen te ondersteunen; en je concentreert je op de ademhaling en houdt deze zacht. Na afloop voel je je rustig en voldaan. Zo sluit je de dag heerlijk af en zodra je hoofd het kussen raakt, val je als een blok in slaap.

Wie heeft er baat bij Yin Yoga?

We leven aan een snel (yang) tempo dat niet natuurlijk is voor de mens en heeft dus iedereen er baad bij om in een trage yin energie te duiken. Op fysiek niveau pakt yin yoga voornamelijk de dieper gelegen rugspieren aan en maakt het het bekkengebied los. Het beste kun je Yin Yoga combineren met een yang-yogavorm. Of met een yang-sport, zoals: fitness, zwemmen en hardlopen. Kies dus voor yin én yang, zo bereik je het beste effect.