Plezier, speels, verdieping en inzicht in jezelf

Vinyasa Yoga

De Bolero. Het muzikaal juweel van Ravel is opbouwend. En van begin tot eind krachtig. Repetitief ook, maar steeds sterker, dieper, rijker. Datzelfde betreft de Vinyasa yogales bij AntwerpYoga. Reken daarom op een fijne beleving, verdieping en inzicht in jezelf. Vinyasa Yoga stamt af van Ashtanga Yoga. Het zijn twee fysieke yogavormen die zich kenmerken door de non-stop beweging.
Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene in de andere houding over. Vinyasa Yoga is erg afwisselend. Naar de creativiteit en het karakter van de yogadocent komt er elke les een nieuwe serie oefeningen voorbij. Geen vaste reeks poses dus zoals bij moeder Ashtanga, maar telkens weer een nieuwe verrassing.
AntwerpYoga smiling yogi

Ook iets voor mij?

Vinyasa Yoga is een krachtige vorm van Yoga. Maar elke teacher geeft er zijn eigen invulling aan. Bij de ene is het wat pittiger terwijl bij de andere het er wat zachter aantoe gaat. Het uitvoeren van de Vinyasa-serie vergt inspanning en je zult er misschien zelfs spieren gebruiken waarvan je het bestaan niet wist. Ben je een beginner? Start dan in de Vinyasa basic lessen.

Hoe ziet de les eruit?

Vinyasa Yoga is intensief maar toegankelijk. De lessen bij AntwerpYoga variëren van één tot anderhalf uur en er zijn heel rustige lessen (Easy Flow), uitdagende lessen (Vinyasa Basic) en pittige lessen (Vinyasa Yoga). Gemeenschappelijke deler is de Vinyasa Flow: elke les is als het ware één vloeiende beweging waarin intensieve rek- en strekoefeningen (staand, zittend en liggend) elkaar afwisselen. Er zit ook vaak een achteroverbuiging en/of omgekeerde houding bij en je krijgt een stukje levenswijsheid en yogafilosofie mee. Aangezien elke pose een voorbereiding is op de andere, stretch je steeds dieper en zo kun je je grenzen verleggen.

Vinyasa Yoga wordt bij AntwerpYoga door verschillende yogadocenten gegeven. Kijk op het lesrooster wie er lesgeeft en probeer verschillende lessen uit. Alle lessen zijn bijzonder en je ziet er het karakter van de yogadocent in terug. Vrijwel iedereen ontwikkelt daarom na verloop van tijd een favoriet.