Teune
Thai Massage

Thai massage of Nuad Boran is niet zomaar een massage. In deze behandeling gebruikt de beoefenaar duimen, palmen, ellebogen, onderarmen, knieën en voeten om je hele lichaam en bewustzijn in balans te brengen. Door de unieke integratie van yoga poses, is het een bijzonder verheffende ervaring waar je verjongd en ontspannen van terugkeert. In traditionele Thai massage wordt weinig gebruik gemaakt van olies en het wordt meestal gekleed ondergaan op een mat. Het is een unieke traditie die enkel bewaard en ontwikkeld is in Thailand, maar zijn antieke roots heeft in Indië (in Ayurveda en Yoga). De weldadige en zelfs therapeutische effecten zijn talrijk, of je nu veel aan yoga of sport doet, of juist niet.  Er zijn weinig tegenindicaties, maar meld steeds elke acute of chronische aandoening vóór aanvang van de behandeling. De stijl die ik beoefen heb is eigen aan m'n lerares Homprang Chaleekanha, één van Thailand's meest befaamde Thai traditionele genezers.

Kruidencompressen

De Thaise Traditionele Geneeskunde- waar de massage een onderdeel van is- is in essentie een inheemse kruidengeneeskunde. Thai Traditional Medicine (TTM) is net zoals de Chinese traditionele geneeskunde officieel erkend en vereist medische scholing. De kennis en het vergaren van de kruiden is een specialiteit van de lokale helers, van generatie op generatie doorgegeven.Voor de niet-medische ontspannings massage die ik aanbied, gebruik ik ingevoerde kruidencompressen. Deze zijn met zorg samengesteld van gedroogde ingrediënten en zorgen zonder tegenidicaties voor een weldadige meerwaarde bij het masseren. Het gebruik van compressen is dus universeel veilig en vereist geen medische kennis of licentie zoals wel het geval zou zijn voor inwendige toepassingen van kruiden. De actieve bestanddelen van de kruiden die in combinatie met druk en warmte vrijkomen bij het gebruik van de compressen brengen onmiddellijke ontspanning, maar er zijn ook diepwerkende effecten. Zo kan het chronische ontstekingen helpen verminderen van zowel spier-, als bindweefsel. Het verlicht pijnen en stimuleert circulatie, wat herstel kan bevorderen na blessures en breuken. De gecombineerde kruiden zijn antiseptisch en hebben een goede invloed op de huid en- dankzij hun aromatische kwaliteiten- ook op het gemoed.

▲ Foto's genomen in 2015-'16 te Baan Hom Samunphrai, de school van meesteres Homprang Chaleekanha.

Bart Fidlers

Bart Fidlers biedt Zweedse massage, Sportmassage en Thaise olie massage. Cupping en medical taping kunnen verwerkt worden in de behandelingen. Bart is van jongs af gefascineerd door het menselijke lichaam en studeerde af in de biomedische wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen. In zijn massagetechnieken brengt hij die kennis en de passie om mensen te helpen, samen. Bart ken je waarschijnlijk al als de langste yogaleraar bij AntwerpYoga, hij geeft er al sinds de opening -in 2007- Ashtanga Yoga. Daarnaast is hij ook een geboren atleet. Bart speelde jarenlang waterpolo in de Eerste Divisie van België en heeft zich daarna enkele jaren op triatlons gefocust. Met zijn ervaring en inzicht in het menselijk lichaam ben je letterlijk in goede handen.