AntwerpYoga Home
Teune van der Wildt

Teune van der Wildt

Yoga teacher, massage therapeut

Teune van der Wildt
Yoga teacher, massage therapeut
FAVORIETE QUOTE :
"Wanneer de volmaaktheid, weggenomen zou worden uit volmaaktheid, blijft er volmaaktheid over." Naar śānti mantra uit de ḹśāvāsya Upaniṣad

Onder zijn zachte dwang presteer je het maximale. Teune is een facilitator met wie je op de yogamat ver kunt reizen. Met hem verken je je potentieel en verleg je je grenzen veilig, op een hartgedragen manier. Teune geeft les volgens de eeuwenoude tradities. Devotie en diepte is wat je raakt tijdens zijn lessen. Je kennis en kunde zullen organisch groeien.

Al zijn halve leven is Teune van yoga bezeten. Zijn ontwikkelingsweg begon met Ashtanga en hij bereisde de wereld om die practice in haar authentieke vorm te ervaren. De liefde voor het therapeutische aspect van yoga voerde hem naar Thailand waar hij in de ban raakte van de Thaise yogamassage. Inmiddels is hij een toegewijd beoefenaar en onderwijzer van deze helende combinatie van yoga, massage en acupressuur.  


Na tien jaar yogales geven aan grote en kleine groepen, besloot de graag geziene yogalesgever zich uitsluitend nog toe te gaan leggen op het doorgeven van Ashtanga-yoga via de Mysore-stijl. Het idee daarachter is dat je na jarenlange yogabeoefening een plafond bereikt in het groepslesformat. Dankzij het diepgaande leertraject van de Mysore-stijl ziet Teune zijn studenten niet enkel veiliger starten, maar ook eindeloos vorderen in de verschillende reeksen. Dat je via de Mysore-methode ook je mentale obstakels aanpakt en je levensstijl transformeert, dat schenkt Teune onwijs veel voldoening.


Teunes fascinatie en bewondering voor de Indische yoga en Thaise massagetradities is grenzeloos. Hij prijst zich gelukkig dat hij veel tijd mocht doorbrengen naast vooraanstaande leraren. Geregeld reist hij naar Azië om aan de bron gevoed te worden. Wat Teune als mens en onderwijzer echt heeft gevormd is het student- en assistentschap bij Homprang Chaleekanha, een van Thailands meest gerenommeerde healers. Teune behoort tot het handjevol studenten dat Homprangs toestemming kreeg haar massagetechnieken te onderwijzen.


Mysore is ook een favoriete studiebestemming. In het zuiden van India verdiept en ontwikkelt Teune zijn practice verder onder het toeziend oog van SharathJi, de kleinzoon van de vidwan Pattabhi Jois. Naast yoga-asana’s legt hij zich toe op Indische filosofie, mantra en Sanskriet bij Lakshmish Baht. Teune is KPJAYI level 2 authorised teacher.


Behalve de namen hierboven zijn er meer yogaspirits die Teune gemaakt hebben tot de integere, sympathieke lesgever die hij nu is. Een aantal Ashtanga-docenten waren belangrijke inspiratoren in de begintijd en hij assisteerde Urban Flow-oprichter Rusty Wells een paar jaar lang over de wereld. Na zijn eerste yogaopleiding bij Patrick en Gösta van Svahayoga Amsterdam werkte Teune jarenlang bij AntwerpYoga, als instructeur en rechterhand van grondlegger Elsie Matthijssens. In 2017 begon hij Ashtanga Yoga Antwerpen, de eerste yogaschool in ’t Stad die zich uitsluitend richt op de Ashtanga-methode. Inmiddels is zijn studio met AntwerpYoga samengesmolten en begeleidt Teune hier het oorspronkelijke Mysore-programma.


Naast lesgeven besteedt hij een groot deel van de dag aan yogastudie en beoefening.  Op dit moment duikt hij met Shantala Sriramaiah (Vedastudies, Brussel) diep in de yogageschriften via Veda chanting. Nieuwsgierig zijn, ontdekken en onderzoeken, het is Teunes natuur. Alleen al daarom zal hij altijd blijven leren. In de rol van lesgever hoopt hij een mattie voor je te zijn die het beste van wat hij leert authentiek en volgens de traditie doorgeeft.