AntwerpYoga Home
Katrien van Hecke

Katrien van Hecke

Yoga Teacher

Katrien van Hecke
Yoga Teacher
FAVORIETE QUOTE :
"Keep it light."

Katrien begon in Maart 2018 met het beoefenenvan yoga. Opgegroeid met ballet en tapdance koos ze op haar 16e voor de kunstschool om uiteindelijk een eigen prêt à porter label te runnen en mee te draaien op het hoogste niveau van de Belgische fashion scene met presentaties in Parijs, Londen, Milaan en Berlijn. Tot in 2017 haar lichaam plots stop zei en ze haar ambities en carrière moest opbergen.

Aangetrokken door het AUM teken dat destijds aan de voordeur van Antwerp Yoga hing is ze de school binnen gewandeld. Na een fijne eerste kennismaking stond ze de volgende dag te zweten in haar eerste Vinyasa basic les. Toen na afloop van de les haar teacher zei ‘Happy I could put a smile on your face’ was ze niet enkel verkocht maar had ze een korte samenvatting van wat yoga nog steeds met haar doet. It puts a smile on her face.

 Gefascineerd door de abstracte expressieve vormtaal dat eigen is aan de asana practice, heeft ze de Teacher Training bij Antwerp Yoga in 2020 beëindigd. Een les voorbereiden en geven is voor haar hetzelfde als een collectie tekenen. Net als bij mijn collecties vertrek ik vanuit een emotie die ik in vormen vertaal met het menselijk lichaam als centerpoint.

Yoga is meditatie in beweging. Het moment dat je op je matje staat, laat je alles los en kan je alleen maar zijn. Dat is wat Katrien wil bijbrengen tijdens haar lessen.