AntwerpYoga Home
Lies Mahy

Lies Mahy

Yoga Teacher

Lies Mahy
Yoga Teacher
FAVORIETE QUOTE :

Voor Lies is yoga een fantastische manier om, door bewegingen filosofie, te verkennen en ontdekken, meer te leren over onszelf en de wereld, hopelijk betekenis te vinden in het leven an sich – zelfs al zullen we het misschien nooit helemaal begrijpen – en om zo meer begrijpend en medelevend te worden. Voor mij verbindt yoga de concrete materie van onze lichamen met het zoeken naar antwoorden op de fundamentele levensvragen, filosofie genoemd. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waarom zijn we hier? En hoe kunnen we het beste naar ons volle potentieel leven?

Als kind was al er iets dat me aantrok tot filosofische mijmeringen. Toen ik 2 was vertelde ik mijn ouders dat ik met de maan wilde trouwen en ik had het gevoel dat alle voorwerpen, zelfs stenen, konden voelen. Ik was een romantische ziel, dus het was niet gek dat ik me tot ballet aangetrokken voelde, waar mijn liefde voor beweging begon. Toen ik 7was, begon ik te dansen, wat al snel meer werd dan een hobby. In 2004 studeerde ik af als ‘Bachelor of Dance’ Codarts hogeschool in Rotterdam. Het was daar dat ik voor het eerst in aanraking kwam met yoga: als danser – en een gevoelig iemand – had ik het moeilijk in de harde competitieve danswereld, waar niks ooit goed genoeg is (klinkt bekend?). In de yogales vond ik een plek waar ik meer vrede had met wat ik deed en met mezelf.

 Na een professionele danscarrière van 10 jaar, wilde ik meer leren over yoga. In 2014 besliste ik om een yoga teacher training te volgen op Santorini, Griekenland, met Drishti Yoga Teacher Training. Ik had toen geen idee dat dit de start was van een tocht die me zou brengen waar ik nu ben: een full time yoga teacher. Momenteel put ik ongelooflijk veel inspiratie in de unieke stijl van de school van Tara Judelle en Scott Lyons, EmbodiedFlow™.

Voor mij gaat yoga over het belichamen van bepaalde ideeën en aspecten van het leven en over het ontwarren van de draden van jezelf, de wereld en het leven an sich. Daarvoor gebruik ik yoga, om te onderzoeken, te verkennen, te belichamen, zodat die dingen echt deel van jezelf kunnen worden. Ik geloof in een belichaam de aanpak, beïnvloed door de non-dualistische filosofie van tantra, waar juist het lichaam en alle aardse ervaringen je toegang kunnen geven tot de kern van je zijn.  

Het resultaat is dat ik je een veilige ruimte zal bieden met veel vrijheid om binnen de grenzen van jouw mogelijkheden te werken. Ik hou ervan om zowel met het gestructureerde van de bekende yogahoudingen te werken als je aan te moedigen om je buiten de veiligheid van het gekende te wagen. Want het is wanneer je echt leert ownership te nemen en je niet alleen laat leiden door watje wordt verteld, dat je ontdekt wat klopt voor jou. Ik hou van de dynamische flow van vinyasa en de stilte van een yin les.