AntwerpYoga Home
Bart Fidlers

Bart Fidlers

Yoga Teacher, Massage therapeut

Bart Fidlers
Yoga Teacher, Massage therapeut
FAVORIETE QUOTE :
"Meditation is nog what you think." Jon Kabat Zinn

Al van kinds af aan is Bart bezig met beweging. Hij beoefende enkele jaren atletiek en aikido, en van zijn 7 tot zijn 31 jaar heeft hij waterpolo gespeeld (o.a. in 1ste klasse nationaal). Daaropvolgend heeft hij ook nog enkele jaren triatlon gedaan en fiets hij reeds zijn hele leven.

De fascinatie voor het lichaam vertaalde zich ook in zijn studiekeuze: biomedische wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen.Op zijn 24e kwam hij in aanraking gekomen met Ashtanga yoga en was hij onmiddellijk verkocht. De combinatie lichaam en geest was nieuw voor hem en gaf hem dan ook een andere kijk op het lichaam. Toen hij een jaar later, eerder toevallig, gevraagd werd een les te vervangen vond hij het aangenaam om zijn ervaring en kennis met anderen te delen. Daardoor is hij dit blijven doen. Over de jaren heen heeft hij gestudeerd bij Anthony (Prem) Carlisi en Patthabi Jois. Nancy Gilgoff, één van de eerste leerlingen van Patthabi Jois, leerde hem veel bij over adjustments om zo over de juiste tools te beschikken om je een handje te helpen en het meeste uit je poses te halen.

Bart is een echt ancient in onze shala, hij geeft namelijk sinds dag één les bij Antwerp Yoga en was ook bij de opstart betrokken. 

Zijn passie en kennis voor het menselijk lichaam en het helpen van mensen groeit nog steeds. Sinds een paar jaar geef hij ook in onze studio Thaise Oliemassages, Zweedse- en sportmassages, cupping-vacussage, triggerpointmassage en medical taping.