Kevin Haesen

This too shall pass. Dat is de lijfspreuk van Ashtanga-lesgever Kevin. Gaat het slecht, dan geeft de spreuk hem kracht. Gaat het goed, dan weet hij dat het tijd is NU te genieten. Wat echter nooit meer voorbij gaat, is de liefde voor yoga. Via een iPhone-app maakte Kevin kennis met Ashtanga Yoga. Toen hij, niet lang daarna, bij Manju Jois en Prem Carlisi in de leer ging, blikte hij niet meer achterom.

Tegen je roeping aanbotsen, het overkwam Kevin toen hij er niet naar op zoek was. Na drie jaar zelfbeoefening besloot hij de lerarenopleiding te gaan doen. Die opleiding startte hij niet vanuit de ambitie om les te geven, hij wilde gewoon een gedegen practice. Tot het moment dat hij onverwacht voor de klas kwam te staan… Geheel onvoorzien ontdekte hij een ongebreidelde passie.

Op een dag, toen de lesgever van de lerarenopleiding ziek werd, vroeg hij Kevin of die zijn les over wilde nemen. Kevin, de enige aanwezige die de primary series al van buiten kende, aarzelde niet. Hij nam de les over en kwam, nadat hij zijn zenuwen de baas was, terecht in wat hijzelf omschrijft als ‘de zone’. Beter in zijn element kon hij niet zijn. De puzzelstukjes pasten perfect. Kevin stond volop in zijn kracht. Zelf lesgeven, het voelde als thuiskomen.

 

Naast zijn werk als grafisch ontwerper en yogaleraar is Kevin vader van twee jongens. Daarnaast houdt hij van rust, fit zijn en hij leest graag. En reken maar, dat laatste doet hij véél. Vooral filosofische werken en daar is klik nummer drie. In Ashtanga Yoga kan Kevin zichzelf perfect kwijt. Wat hij in een yogaboek leest, test hij meteen uit op de mat, wat weer maakt dat hij zich fit en energiek voelt. Drie vliegen in één klap. Als dat geen fijne match is!

 

terug