AntwerpYoga is er voor iedereen: voor beginners en gevorderden, voor kinderen, jongeren, zwangere vrouwen en ouderen. Al onze lessen zijn zorgvuldig opgebouwd, maar ze vereisen wel verschillende niveaus: level I, II en III. Hieronder lees je wat we per niveau van iemand verwachten: 

Level 1
Deze lessen zijn ideaal voor beginners, want de nadruk ligt op opbouw en techniek. Het tempo waarin de asana’s elkaar opvolgen ligt relatief laag. Tijdens elke level-1-class bouw je vertrouwen op en je leert alle houdingen zorgvuldig uit te voeren. Dat we je hier de basisbeginselen van yoga bijbrengen, wil niet zeggen dat het ooit saai wordt. Elke yogales brengt je wat nieuws en het feit dat aan de level-1-class ook gevorderde yogi’s deelnemen (om hun techniek op te frissen en de basis goed te kunnen beheersen) bewijst hoeveel er te leren valt. 

Level 2
Level 2 is de verdieping van level 1. Er worden meer uitdagende houdingen geïntroduceerd (omgekeerde houdingen, achterwaartse buigingen) en de yogareeks eist meer van je lichaam. Wat het je brengt is (nog) meer kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. De level-2-class is niet geschikt voor beginners. Over het algemeen kun je deze les pas volgen nadat je de level-1-class zo’n drie tot zes maanden hebt gevolgd. 

Level 3 (Advanced) 
Verwacht het onverwachte. De level-3-class biedt uitdagende en veeleisende yogareeksen. We raden je aan goed naar je lichaam te luisteren en pas deel te nemen na één jaar regelmatige ervaring op de yogamat. 

All Levels
De all-level-classes zijn uitdagend voor alle niveaus. Aan deze lessen nemen dus beginners én gevorderden deel. Toch is het voor jezelf wel prettig dat je enige ervaring hebt met de level-1-class voordat je hieraan begint. Om het maximale uit de les te halen – qua plezier, in- en ontspanning – moet je wel bij jezelf blijven. Trek je niets aan van de meer ervaren yogi’s op de matjes bij je in de buurt. Laat je niet gek maken door andermans souplesse, focus 100% op je eigen ademhaling en luister goed naar je lijf en geest. Haal eruit wat erin zit, maar respecteer je eigen niveau. 

Level 1-2 of Level 2-3
Bij de lessen waarbij twee niveaus zijn samengevoegd, voelen beide niveaus zich thuis. De yogaleraar geeft namelijk bij elke yogahouding opties aan voor beide niveaus.