Elsie Matthijssens

Dankzij haar eindeloze liefde voor yoga ben jij waar je nu bent. Elsie Matthijssens heeft AntwerpYoga in 2007 opgericht als antwoord op de yogacultuur die overal ter wereld welig tierde. Zo vakkundig en toegewijd als zij is, inspireert Elsie vele yogi’s, yogini’s en yogadocenten. 

Elsie is talentvol, pittig en energiek. Haar gedrevenheid uit zich via dynamische lessen en een lesstijl die motiveert. Ze drijft je tot het uiterste, maar dat in positieve zin. Zo blijft ze tijdens de Ashtanga Led Class maar ‘Chaturanga Dandasana’ roepen en je doet het nog ook, zelfs wanneer je dacht dat je er niet nóg eentje aan zou kunnen. Elsie onderwijst jong en oud in Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga, Easy Flow, Yin Yoga Stretch en Zwangerschaps Yoga. Dat doet ze in de shala van AntwerpYoga, bij jou thuis, in tropische oorden, maar ook in de kantoortuin. Als haar lessen iets gemeen hebben, is het flow, dynamiek en humor. Na een les van Elsie rol je voldaan je matje op en je gaat naar huis met een bijzonder fijn gevoel, dat van innerlijke kracht en geestelijke rust. 

 

Ervaring
Elsie, die Industriële Vormgeving heeft gestudeerd, is al haar hele leven bezeten van studeren, dansen, bewegen en lesgeven. Sinds 1999 wijdt zij zich volledig aan Vinyasa Yoga en Ashtanga Yoga en heeft ruim tien jaar internationale ervaring. Van Sri Lanka en India tot Hawaï: waar ze verdieping kan vinden, doet Elsie graag ervaring op. Anthony (Prem) Carlisi is haar goeroe en Elsie volgde trainingen bij onder andere: David Swenson, Manu Manoso, Dona Holleman, Geeta Iyengar, Sri K Patthabi Jois, Baron Baptiste, Shiva Rea, Rusty Wells, Katiza Satya en David Life & Sharon...

Naast yogadocent en initiatiefneemster van AntwerpYoga is Elsie ACE- en Pilates-gecertificeerd en mag ze zich sinds 1996 Nike Elite Trainer noemen. Ze behaalde de World Yoga Alliance (RYT) in 2004 op Hawaï en runde de Nike Academy. Zodra ze haar kans schoon ziet (lees: als ze geen lesgeeft) reist ze de wereld rond om yogasterren te ontmoeten die ze vervolgens naar AntwerpYoga probeert te halen. Tot slot is Elsie een bevlogen spreekster tijdens workshops en congressen, ze leidt seminaries, geeft tv-presentaties en schrijft regelmatig voor tijdschriften. 

terug